V krizi smisla tiči misel


         

21.05.2010

Še stalna sobotno-nočna rubrika

Zapisano pod: Glasba, jazz, itd... — andee - 21.05.2010

YouTube slika preogledaZa tokrat kratka, evrovizijsko obarvana tema, ker smo že blizu dogodku v Oslu. Po sicer zelo kratkemu pregledu vseh pesmi, bom kar razočaran, če ne bo zmagalo tole.

Safura – Drip Drop (predstavnica Azerbajdžana za Eurosong 2010)

 • Share/Bookmark


2 komentarjev »

 1.   Simona Rebolj — 21.05.2010 @ 18:04 Simona Rebolj

  Uau! Sem poslušala samo nekaj letošnjih predstavnikov in sem se isto zapela za tale komad. Res dobro izvedena štanca, nekaj posebnega, refren z velikim R. Baje ostaja samo en problemček, ker ravno zaradi tega, ker cilja na štancoljubce v okviru, izpade baje po odzivih kar malo prekomplicirana za prvi posluh. Tisto, kar mene ravno navduši pri komadu, vajene enostavnejših suspenzov baje razočara.

  Turški bend poleg tele tudi zelo izstopa.

 2.   andee — 22.05.2010 @ 21:46 andee

  Ja, evrovizijska publika je res nekaj ‘posebnega’. BTW, ali je morda kdaj kdo delal kako raziskavo, kdo dejansko gleda in glasuje na Eurosongu? Mislim, da bi to pojasnilo marsikaj pri izboru… In odgovorilo na številna vprašanja, o katerih smo se pogovarjali tudi pred časom tule.

  Ja, tudi Turki, maNga, so v redu. Kot kaže gre tudi tukaj za nekaj podobnega kot pri ekonomski rasti – novejše, glasbeno manj razvite države lahko in so bolj motivirane za pošiljanje kvalitetne glasbe. Mislim, da lanskega leta, kot so Angleži poslali skladbo Andrewa Lloyda Webberja in Francozi Patricio Kaas še dolgo ne bo več. Ko poslušam nizozemsko skladbo, ki naj bi jo prav tako napisal nek ugleden gospod, pa o komentarjih raje ne bi, morda je zamenjal Eurosong za (svoje) Smrkce.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog V krizi smisla tiči misel | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |