V krizi smisla tiči misel


         

26.07.2012

Veliki in največji :)

Zapisano pod: Politične 'analize' — andee - 26.07.2012

Najprej vsem, ki se še niste dobro (čeprav kislo) nasmejali v teh dneh, priporočam tale članek: http://www.reporter.si/bo%C5%A1tjan-m-turk-veliki-najve%C4%8Dji/10466.

Mislim, da k njemu zelo dobro sodi spodnji video:
YouTube slika preogleda

Drugega skorajda nimam reči… Gospod heroj, veliki, največji, imperator, general… Kdaj potem pravite, da bo kriza rešena? Aha, ko bomo vpeljali zlato pravilo.

!”#$%&/()=?*

Glejte, vsi, ki so bolj redno spremljali tale blog, dobro vedo, da sem bil sam kar precej na strani trenutne vlade, ko se je sestavljala. Vedo najbrž tudi, da sem tule napisal nekaj (mikroekonomskih) razlogov iz ekonomske literature, zaradi katerih se mi zdi zlato pravilo zelo potrebno in koristno.

Vendar zdaj je počasi šale dovolj… Seveda je vsakemu bedaku jasno, da se zaradi nevpeljave zlatega pravila ne bo zgodilo nič posebej usodnega za Slovenijo. Nič usodnega v tem smislu, da bi to lahko resneje zamejilo oz. celo rešilo sedanjo krizo. Zato vas torej (čeprav seveda retorično) vprašujem, gospod imperator, kako boste rešili krizo, kdaj, predstavite torej čisto konkretne ukrepe, projekcije in številke, četudi slabe, in morda bo tisto malo, kar je še ostalo vere v vas vsaj v meni, vendarle vztrajalo. Sicer pa se poberite skupaj z (ali namesto njega) Alojzem Uranom v Trst, zaželjeno pa še precej dlje. Ker ste pač v svoji veličini prerasli malo slovensko okolje… NOT…

Brez šale in za malo streznjenja: več kot očitno je, da gre vladi resnično slabo in da se poslužuje številnih propagandnih trikov, spletk, afer, zamegljevanj, po katerih je v preteklosti ta opcija postala znana. Kaj so razlogi, ne vem, priznam, da sem veliko več pričakoval od Virantove opcije in ljudi, kot je npr. Janez Šušteršič – od njih sem predvsem pričakoval, da bodo vedeli, v kaj gredo in da imajo tudi dovolj ekonomskega znanja, da bodo znali najti prave rešitve. Vendar je ta igra, ki jo Boštjan M. Turk v svoji abotni naivnosti poimenuje (s kar pravim imenom, ki pa kaže v čisto drugo smer, kot bi rad on) “vrhunska igra, kakršne je v tem prostoru sposoben samo eden”, skratka, ta igra se končuje, po mojem mnenju niti ne zaradi tako slabih potez vlade, pač pa zaradi neznanja in pomanjkanja tiste resnično prave vizije, ki bi Slovence ponesla ponovno na pota rasti in razvoja. In zaradi povsem iracionalnega preskoka k igranju na karte ideoloških napetosti in delitev – če kaj, pa Janša resnično ne zna preveč dobro skrivati, kdaj mu gre za nohte.

Zato resnično: odstopite, igre je konec, naj pride torej nekdo oktroiran iz Bruslja in nastopi tehnična vlada, ker tako preprosto ne bo šlo. Morda me boste demantirali, se pa bojim, da bo podobnega umiranja na obroke v prihodnjih mesecih še kar nekaj.

 • Share/Bookmark


2 komentarjev »

 1.   Bimbo — 7.08.2012 @ 14:15

  Ojoj! Izvajanja dr. Turka enostavno nisem zmogel brati naprej od te njegove doktorske trditve: “Janez Janša je za to vezal zaupnico (svojo politično usodo, kajti postati tretjič premier je tudi teoretično nemogoča naloga: kje pa se je to v svetu že zgodilo?)…”

  Festina lente! Že čisto navaden bimbo lahko gospodu doktorju navrže nekaj namigov: Konrad Adenauer, Helmut Kohl, Amintore Fanfani, Giulio Andreotti… ne nazadnje tudi Franklin Delano Roosevelt, ki pa je bil resda predsednik in ne premier ZDA.

  In takšne hitropotezne nebuloze si privošči intelektualni cvet demokratične desnice?! Pri Majerju je vsaj takoj vse jasno – WYSIWYG.

 2.   andee — 7.08.2012 @ 14:30 andee

  @Bimbo:
  po vsem videnem ne le, da Boštjan M. Turk ni “intelektualni cvet demokratične desnice”, čisto iskreno menim, da preprosto ne sodi na univerzo oz. dela veliko sramoto tej instituciji. Manjka mu tista osnova, ki je temelj za vsakega intelektualca – zmožnost kritične distance. Kaj naj rečem: človek je preprosto nevreden svojega naziva, da ne rečem kaj hujšega. Imaš prav: za Janšo pa vsaj vemo, na kaj računati.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog V krizi smisla tiči misel | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |