V krizi smisla tiči misel


         

13.01.2013

O avtorju

Zapisano pod: miks — andee @ 21:19

Ljubljančan, doktor ekonomskih znanosti, polno zaposlen kot znanstveni sodelavec na ljubljanskem Inštitutu za ekonomska raziskovanja (statistika in ekonometrija na dnevni bazi) in docent na EF v Ljubljani (področja makroekonomija, ekonometrija in statistika – dodiplomski in podiplomski študij), bivši Fulbrightov štipendist, osnovna področja zanimanja: kulturna ekonomika in ekonomija v splošnem (ekonometrija, makro in mikroekonomija, matematično modeliranje v ekonomiji), znanost, bloganje, politično “analiziranje”, glasba, življenje, in še kaj :)

V “prostem času” tudi honorarni inštruktor predvsem statistično-ekonometričnih predmetov na agenciji Horizont v Ljubljani (pokličite, če vas zanima ali mi pišite na andrej_srakar(at)t-2(dot)net).

Ob vsem drugem še član petčlanske uredniške ekipe mednarodnega bloga EconomistsTalkArt.org, podprtega s strani osrednjega svetovnega združenja kulturnih ekonomistov Association for Cultural Economics International, ACEI.

 • Share/Bookmark


5 komentarjev »

 1.   Peter Filec — 16.07.2014 @ 07:26

  Živjo

  Zanima me, če lahko tvoj blog uvrstim v seznam

  Več o tem tukaj – http://www.peterfilec.com/realnost/2014/seznam-slovenskih-blogerjev

  Obenem bo dobrodošlo, če posreduješ to sporočilo še ostalim, saj je želja, da se nas zbere čimveč blogerjev.

  Hvala in LP.

 2.   andee — 16.07.2014 @ 09:38 andee

  Peter pozdravljen,
  seveda lahko. Bom objavil sporočilo tudi na svojem blogu.
  LP.

 3.   Peter Filec — 16.07.2014 @ 12:03

  Hvala.

 4.   Tamara — 12.01.2015 @ 11:55

  Zdravo!

  Mi lahko, prosim, predlagate kakršnokoli literaturo, ki je ZELO jasna glede VSAKEGA posameznega koraka v ekonometrični analizi? Torej od oblikovanja modela, uvoz podatkov iz excela v eviews (ali MathLab), ukazov za program, ocenjevanju predpostavk MNKV, itd, itd… Delam na iskanju povezav med gospodarsko rastjo in trajnostnim razvojem (magistrska naloga) in sem že marsikaj pozabila…. HVALA!

 5.   andee — 16.01.2015 @ 16:00 andee

  Tamara, opravičilo za precej pozen odgovor. Sam ne delam z EViews and Matlabom. Za EViews vam toplo priporočam, da berete (oz. prebrskate) blog Davea Gilesa Econometrics Beat: http://davegiles.blogspot.com/, kjer je večina prispevkov narejenih v EViews. Za Matlab morda lahko kaj koristi tole: http://cn.mathworks.com/help/pdf_doc/econ/econ.pdf. Sam delam največ v Stati, če potrebujete kaj glede tega, pa vam lahko odgovarjam naprej.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog V krizi smisla tiči misel | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |