V krizi smisla tiči misel


         

12.06.2010

Sobotna noč in disappointment

Zapisano pod: Glasba, jazz, itd... — andee - 12.06.2010

YouTube slika preogledaPozdrav,
razočaran sem. Predavanje v Koebenhavnu je šlo izvrstno, vodenje panela prav tako. Kljub temu očitno še nisem tam, in se moji matematični tekmovalni časi še niso vrnili. Priznam, da sem želel konkurirati za Presidents Prize, to je nagrado za najboljši prispevek doktorskega študenta. In da je nagrado prejel znanec in rival s preteklih kulturno ekonomskih srečanj. Ki ima vso podporo svetovno znanega irskega profesorja, katerega študentka je prejela tudi preteklo nagrado pred dvema letoma. In da sam kljub temu, da je moj mentor podobno ali še bolj ugleden od tega profesorja, nimam ali vsaj v preteklem letu  nisem imel enake podpore, in da sem bil s strani mentorja deležen samo kričanja, kljub temu da sem delal stvari in postavljal infrastrukturo na področju kulturne ekonomike, ki je noben O’Haganovih irskih študentov ne počne na podoben način kot jaz. Če jo že (govori se o delavnici za raziskovalce v Dublinu), pa imajo vsi zaledje za seboj, ki ga sam nimam, in se na mentorja lahko ‘zanašam’ le prek mejla, da prejmem še enega njegovih bizarnih odzivov na moje predloge.

Zato ja, prisotno je razočaranje, ker sem si tega mentorja želel in pričakoval v povsem drugačni, normalni obliki sodelovanja. In vem, da sem sam zelo napredoval in napredujem na področju ekonomije, da pa je bil članek za konferenco spisan zelo na hitro, in da sem glede na vse kar se je dogajalo v tem času dejansko lahko zelo vesel (in hvaležen vsem tistim redkim, ki me kljub problemom vendarle še podpirajo) na to kakšen (in da) sploh je. Ampak ja, priznam, kot tekmovalec sem želel zmagati, želel sem Presidents Prize, in zdaj bom ponovno moral čakati dve leti na naslednjo konferenco. Vem samo, da bom delal kot neumen, in da bom čez dve leti, če ne bo še hujših problemov kot so že, pripravljen kot nikoli. Pa navkljub morebitnim ponovnim izpadom mentorja (ki je bil sicer skozi vso konferenco izjemno prijazen) in ostalih, da grem morda proti njihovim favoritom.

Toliko, enostavno sem moral tole izliti tule, po kratkem odspanem prvem razočaranju. Zaenkrat sem še v Koebenhavnu, potujem jutri zgodaj zjutraj. Puščam pa vam video za sklenitev tedna Pata Methenyja, skladbo, ki sem jo našel ta teden, izvrstno stvar, ki je prej nisem poznal, iz starejšega obdobja PMG.
lp.

Pat Metheny Group – (It’s Just) Talk

 • Share/Bookmark


5 komentarjev »

 1.   nikokaoja — 15.06.2010 @ 13:36

  Kar se pa tiče glasbe je bil ta teden super. :)

 2.   andee — 15.06.2010 @ 21:06 andee

  @Nikokaoja:
  Če misliš pretekli teden v Ljubljani, sem kar zavisten. Če pa govoriš o PMG tednu na mojem blogu, pa seveda najlepša hvala.

 3.   Simona Rebolj — 18.06.2010 @ 23:47 Simona Rebolj

  No, ja, važno je sodelovati, pa to … važne so izkušnje itd. Vem, da ne pomaga …

 4.   andee — 19.06.2010 @ 00:54 andee

  Grrr…

 5.   andee — 19.06.2010 @ 00:58 andee

  :)

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog V krizi smisla tiči misel | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |