V krizi smisla tiči misel


         

26.06.2010

Sobotna noč

Zapisano pod: Glasba, jazz, itd... — andee - 26.06.2010

YouTube slika preogleda
YouTube slika preogleda
YouTube slika preogleda
Nisem preveč delaven te dni, zato tudi ta rubrika malo prej, v upanju, da se uspem pripraviti na ponedeljkov izpit iz makroekonomije.

Tokrat trije videi iste pevke, ki so vsak v nekem obdobju pomenili zame pomembno spodbudo in prelomnico. Pevka je Shakira, videi pa so: Las de la Intuicion v španski različici, na katero sem preplesal kar nekaj noči v španski Pamploni ob zame zelo prelomnem predavanju na tamkajšnji konferenci Cultura Europea IX v letu 2007. Drugi je pred kratkim objavljeni Time for Africa (Waka, Waka), ki me je močno podž(i)gal pri zaključevanju članka za koebenhavnsko konferenco združenja ACEI. In tretji, ki me vsaj malce spodbuja te dni, Gypsy, single z Shakirine nedavne plošče She Wolf.

Skratka trije videi pop pevke, katere delo in skladbe bolj cenim od številnih ostalih. Tudi njene ostale skladbe so vedno zelo prepričljive. Naj ob koncu dodam še to, da poznam tudi kar nekaj znancev umetnikov (ne nujno slovenskega porekla), ki prav tako poslušajo in cenijo njeno glasbo, za razliko od ostalega pogostega pop šodra.

  • Share/Bookmark


Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog V krizi smisla tiči misel | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |